torstai 23. elokuuta 2012

Treenit jää toistaiseksi kotipihalle

Meillä oli siis mietinnässä tokon alkeiskurssille meno 11.9 pvä alkaen. Rupesin miettimään, että onkohan tuo nyt turhan aikaista. Lissu on ollut meillä vasta kuukauden ja vähän päälle. Enkä vielä oikein tiedä että miten se reagoisi kurssilla muihin koiriin, suostuisiko se ottamaan nameja ja työskentelemään kanssani. Tänäänkin kun otin pientä reeniä pihalla, eihän sillä ole peruskäskytkään hallussa niin hyvin että voisimme alkaa alokasluokan liikkeitä opettelemaan. Minäkin olen Lissulle hionut sivulla oloa, mutta olen unohtanut ihan kokonaan esim. sen maahan-käskyn. Huomasin, että se on ihan alkuvaiheessa. Eihän nyt meillä ole mikään kiire sinne tokokurssille! Ehkä mä olen ollut vain turhan innokas tämän lajin kanssa. Noh, kaikki tekee virheitä. Siispä olen päättänyt että vielä reenaillaan kotosalla perus istu,maahan,seiso,sivu, ja käydään koiratapahtumissa turisteilemassa ja katsomassa miten se minun kanssa toimii koirien keskellä. 

Vihdoin katselin myös vuoden 2013 näyttelylistaa kennelliiton omakoirasta, ja ei sekään ihan tyhjä ole meidän osalta ! Yllättävän monta näyttelyä on, ja vielä lähellä. Siitä yllätyin, että näyttää siltä että ensivuoden lappalaiskoirien syyserkkari ois Oulussa! JES! aina on erkkareihin ollut hirveän pitkä matka, niin nyt on puolentunnin matkan päässä. 

Ja minähän en voi sietää kuvattomia postauksia, jotenkin en jaksa edes lukea loppuun sellaisia. Jotenkin postaus näyttääää.... tyhjältä, kun siinä ei ole kuvankuvaa. Ja välttämättä halusin nyt blogiin kirjottaa, niin ihan sitä varten käytin molempia koiria terassilla ja nappasin pari kuvaa. Mulla on tullut jokin vimma kirjoittaa tänne bloggeriin, tämä tuntuu paljon kivemmalta kuin vuodatus ja tottakai kun on uusi blogi niin se on nostanut postausintoni (; pitäisiköhän tuota luoda itselle lifestyle-blogi, että saisi joka päivä kirjoitella omasta elämästä...


sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kuvapostaus

Oon taas jotenkin innostunut kuvaamaan tuolla kameralla. Nyt en oo vähään aikaan kuvaillut mitään, mutta nyt mulla on taas innostusta kuvata. Mun pitäisi varmaan lähteä johonkin mätsäriin tms. kuvaamaan, jotenkin mää nyt vaan haluaisin kuvata jotain uutta. Luontokuvaus alkaa käydä tylsäksi, aiheet alkaa pikkuhiljaa vähentyä. Hevosia olisi myös kiva käydä kuvaamassa. Tänään otin Tuiskun mukaan ja kävin sen kanssa metsässä ottamassa kuvia, vaikka loppujen lopuksi olin tyytyväinen vain muutamaan. Tiistaina 21. päivä olisi muuten mätsäri Oulussa, pitäsköhän tuota lähtä kuvaamaan...






Kuvaa kannattaa tosiaan klikata että se menee suuremmaksi, nuo pikkukuvat näyttää olevan vähän epäselviä.

lauantai 18. elokuuta 2012

It's been exactly one month, I've been counting the days

Tänään tuli tasan kuukausi täyteen, kun Lissu on ollut meillä. Siispä aion kertoa vähän että miten meillä on mennyt. Eilen kävimme myös rokottamassa Lissun. Ja tänään otin myös koirista uusia kuvia, Lissua on tosi haastava kuvata, kun se ei meinaa millään pysyä paikoillaan. Noh, siitä saa mukavia liikekuvia. Päätin myös että valitettavasti en jaksa alkaa vanhoja kuvia siirtämään picasaan, ensimmäiseksi se on niin hidas ja toiseksi hyviä kuvia tulisi parisataa. Siispä pidän vanhaa blogia jonkin aikaa näkyvillä. Tänään minulla on aikeena kysellä tähän blogiini ulkoasuntekijää, itse olen vielä ihan pihalla tästä bloggerista, enkä osaa alkaa värkkäämään omia ulkkareita.


Lissu on kotiutunut meidän perheeseemme tosi hyvin! Voisiko parempaa koiraa toivoa? Tuiskun kanssa ovat nykyään parhaat kaverukset, eikä minkäänlaista riitaa ole tullut. Lissu on kyllä ottanut ylemmän aseman, Tuisku aina tyytyväisenä mukisematta väistää. Lissu on todella rauhallinen ja on löytänyt paikkansa olohuoneen ja keittiön nurkista. Niissä se aina torkkuu. Lissu on aika herkkähaukkuinen, ilmoittaa jokaisesta asiasta, pihallakin haukkuu ja poksuu ohikulkioille. Mutta uskoo kun sanoo shh. Lenkillä Lissu ei enää ohikulkijoista sen kummemmin välitä, koiriakin jos tulee vastaan niin erittäin nopeasti huomasi ettei niille tarvitse rähistä. Metsälenkeillä pysyy vapaana, tulee luokse heti kun käskee, jos kovinkin kiinnostava haju on niin Lissu on vähän ''oota iha sekuntti'' tyylillä. Pihaltakaan ei lähde ohikulkijoiden perään, haukkua poksuttaa vaan. Lissu on kyllä tähän mennessä ollut erittäin helppo koira, ja sinänsä ihan hyvä vaan. Karvanlähtö sillä alkaa pikkuhiljaa loppumaan, mutta näyttää vähän siltä että Tuisku sitä aloittelee.  


Eilen kävimme Akuutissa käyttämässä Lissua rokotuksissa. Harmiksi minä unohdin ottaa nameja mukaan, että olisi saanut palkata hienosta käyttäytymisestä, ja harmitti kyllä tosi paljon nimittäin Lissu käyttäytyi tooosi hyvin! Minä yllätyin kyllä todella, ei kertaakaan haukkunut muille koirille. Odotellessamme se vähän läähätteli, haukotteli ja vinkui. Mutta todella hyvin käyttäytyi, ei riehunut vaan nätisti istui/seisoi vieressä, haisteli vähän paikkoja, mutta vaikka koiriakin tuli ja meni, hiljaista poksuttelua oli mutta ei kertaakaan räksyttänyt. Kyllä neiti sai paljon kehuja. Kun huoneeseen päästiin, kaikki paikat piti oikein tarkasti haistella. Lissulle tehtiin ensin perustarkki ja kaikki näytti hyvältä. Hampaissa on vähän hammaskiveä ja ikenet ärtyneet, joten nyt sitten harjaillaan hampaita ja syötetään PlaqueOffia. Saatiin Lissulle rokotuskortti johon kerätään seuraavatkin rokotukset. Nyt on siis rokotukset kunnossa ja minä jo vähän katselin tokokursseja, niin jos hyvin menee niin 11.9 aloittelemme Lissun kanssa tokon alkeiskurssin :) ! Mätsäreitä katsellaan myös, varmaan käydään turisteilemassa ja tutustumassa vilinään.  


Tänään oli siis Lissun vuoro loistaa enimmäkseen kuvissa, mutta muistutan että vanhassa blogissa on lisää kuvia kummastakin ! Linkki blogiin löydät ensimmäisestä postauksesta :)

torstai 16. elokuuta 2012

Uusi blogi

Pitkän harkinnan jälkeen minäkin päätin siirtää koirien blogin tänne bloggeriin. Tosin en aio kopioida kaikkia tekstejä ja kuvia edellisestä blogista. Pidän sitä blogia vielä esillä jonkun aikaa, sen jälkeen poistan sen. Vanhat kuvat varmaan siirrän picasaan, josta voi sitten käydä katselemassa niitä. Ulkoasu on vielä ihan hirveä, mutta jossain vaiheessa otan askareeksi ja yritän tehdä sille jotain. Yksinkertaisesti en enää jaksa tuota vuodatusta. Edellisen blogin osoite siis: www.tuiskunblogi.vuodatus.net